Afspraken – Huisartsenpraktijk Wesselerbrink – Enschede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wesselerbrink
Wesseler-nering 60-8 7544 JC
Enschede

Afspraken

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door te bellen met de assistente of u kunt inloggen in het patientenportaal om online een afspraak te maken.

De spreekuren zijn uitsluitend volgens afspraak. Gemiddeld duurt een afspraak 10 minuten. Heeft u meerdere problemen of wilt u een langer gesprek, dan is het verstandig om dit bij het maken van een afspraak te overleggen met de assistente. Zij kan dan meer tijd voor u inplannen.

Bij het maken van de afspraak vraagt de assistente naar de reden van uw afspraak. Hierdoor kan zij een zo goed mogelijke inschatting maken van de aard en urgentie van uw probleem. De assistente is verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Assistentes hebben, net als huisartsen, beroepsgeheim.
Als u de reden van uw afspraak niet aan de assistente doorgeeft kan het gebeuren dat u niet dezelfde dag door de huisarts gezien kunt worden.

Afspraken worden bij voorkeur ‘s morgens gemaakt, omdat de assistenten ‘s middags een eigen spreekuur hebben. Voor zaken die niet tot de volgende dag kunnen wachten, mag u natuurlijk altijd bellen.

Als u belt krijgt u een keuzemenu te horen.

Kies 1 uitsluitend voor spoedgevallen. De assistente neemt deze lijn snel aan. Als blijkt dat het niet om een spoedgeval gaat, zal zij u vragen opnieuw te bellen en keuze 3 te maken. Dit is om de lijn vrij te houden voor echte spoedgevallen.
Kies 2 voor de herhaalreceptenlijn. Hierop kunt u uw herhaalrecept inspreken.
Kies 3 voor de assistente. Als het druk is wordt u in een wachtrij geplaatst. U hoort hoeveel wachtenden voor u zijn.

Telefonisch spreekuur

Heeft u een korte vraag aan de huisarts of wilt u een uitslag bespreken, dan kunt u de assistente vragen of de huisarts u hierover terug belt. Als u ’s morgens belt, wordt u zeker dezelfde dag nog teruggebeld door de huisarts. Als u ‘s middags belt kan het zijn dat de dokter u de volgende dag terugbelt.

Huisbezoek

Bent u niet in staat om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts ook naar u toekomen. Een huisbezoek of visite is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Een visite is bedoeld voor mensen die door ziekte of handicap niet in staat zijn om naar de praktijk te komen.

Als u in het ziekenhuis ligt of net weer thuis bent na een ziekenhuisopname kunt u vragen of uw huisarts een keertje bij u langs komt. Als u dit op prijs stelt moet u hier zelf om vragen, de huisarts komt niet automatisch na een ziekenhuisopname bij u langs.

Afzeggen afspraak

Als u uw afspraak niet kunt nakomen, vragen wij u dit tijdig te melden, zodat wij dan een andere patiënt kunnen inplannen.

Het is voor ons zeer vervelend, wanneer u niet verschijnt op een door u gemaakte afspraak. Als u de afspraak niet door kunt laten gaan vragen wij u minimaal 24 uur van te voren de afspraak af te zeggen. Een andere patiënt kan namelijk in uw plaats ingepland worden.

Wij zien ons genoodzaakt afspraken, die niet afgezegd zijn, in rekening te brengen. U dient dit bedrag voor een volgende afspraak te voldoen aan de balie.

De kosten zijn €10,00 bij een standaard afspraak van 10 minuten. Een afspraak voor een longfunctie duurt bijvoorbeeld 40 minuten. Als u daarbij niet verschijnt, bedraagt de rekening €40,00.
U kunt deze rekening niet indienen bij uw zorgverzekeraar!