NHG Accreditatie – Huisartsenpraktijk Wesselerbrink – Enschede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wesselerbrink
Wesseler-nering 60-8 7544 JC
Enschede

NHG Accreditatie

Geaccrediteerde praktijk

De huisartsen in het gezondheidscentrum Wesselerbrink hebben in maart 2018 het keurmerk “geaccrediteerde praktijk” van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gekregen. Dit betekent dat de praktijk voldoet aan de kwaliteitseisen die het NHG stelt en dat onze praktijk actief werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg.
Om de 3 jaar bezoekt de accrediteur de praktijk opnieuw om te beoordelen of de praktijk zich houdt aan de gemaakte afspraken en in hoeverre de verbeterplannen zijn opgevolgd en bijgesteld. In het voorjaar 2021 komt de accrediteur weer langs.

Waarom een keurmerk voor huisartsenpraktijken?

Hoe hoog de kwaliteit van een huisartsenpraktijk ook is, er zijn altijd zaken die nog beter kunnen. Hoe zit het met de wachttijden bij uw huisarts? Worden de gegevens goed beheerd? Beschikken de medewerkers van de praktijk over voldoende medische kennis?
Het NHG heeft daarom een keurmerk ontwikkeld. Met dit keurmerk laat een huisartsenpraktijk zien dat zij kwaliteit belangrijk vindt en blijvend systematisch werkt aan verbetering.